You are here

How good a driver are you really?

How good a driver are you really?

So you think you're a great driver.

Most of us say we are and rate our driving as either ‘good’, or ‘very good’.

Knowing the road rules back-to-front is a key to driver and road safety. 

Take our 10 point road rule knowledge quiz and see if you are as good as you think you are!

What does a broken white line down the centre of the road mean?

a. You must not cross the line

b. You may only cross the white line to turn right

c. You can cross the broken white line to overtake or turn right, if it’s safe to do so

Are people over 65 years of age required to wear a seat belt?

a. Not if they're driving

b. Yes

c. Not if they're passengers

What is the basic rule at a four way uncontrolled intersection?

a. Give way to all vehicles

b. Give way to all vehicles on your left

c. Give way to all vehicles on your right

At a railway crossing, are you allowed to cross it if the train has passed but the lights are still flashing?

a. Yes

b. No

c. Yes, unless the crossing has boom gates

What does a continuous white dividing line mean?

a. You are allowed to change lanes to turn right

b. You are not allowed to change lanes

c. You are allowed to change lanes if you are turning left

What is the minimum penalty for a learner or provisional driver with a blood alcohol content (BAC) of over 0.00%?

a. A fine

b. A fine and loss of licence

c. A fine and demerit points

Are you allowed to park your vehicle on a footpath?

a. Yes

b. No

c. Yes, but only if it’s a passenger vehicle

What is the speed limit in a built-up area where there are no speed limit signs?

a. 80km/h

b. 50km/h

c. 60km/h

What area is known as a driver’s blind spot?

a. The area beside the driver that the driver isn’t looking at

b. An area behind or to the side of the vehicle that cannot be seen in the rear view mirrors

c. An area which can only be seen by the rear vision mirrors

Which of these statements is correct?

a. You should not drive when you are tired

b. Your fatigue level will be increased if you make stops on a long trip

c. You are more likely to be fatigued if you drive on windy roads

So how did you do? Find the answers below...

Answers: 1-c, 2- b, 3–c, 4-b, 5-b, 6-b, 7-b, 8-b, 9-b, 10-a

You might also like...